Fru Lycklig, EButiken.nu webbshop, e-butik
 Kassa 


Sök 


Banantårta (Foto & Styling: Ewa Björnsdotter)
Fotografen och stylisten Ewa Björnsdotter står bakom dessa underbara bilder som vi lyckligtvis får ta del utav.
Den vackra tårtan har smak av banan & kola och recept finns nedan!


För fler vackra bilder från Ewa Björnsdotter kan ni gärna kika in på hennes Instagram-konto @frokenbjornsdotter


Banantårta (Foto & Styling: Ewa Björnsdotter)



Banantårta med kolamarängsmörkräm

 

Tårtbotten

  • 315 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • ¼ salt
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 ½ dl socker
  • 2 stora ägg
  • 1 ¾ grädde
  • 500 g bananer
  • 150 g mjölkchokladknappar

 

Kolamarängsmörkräm:

  • 650 g smör, rumstemperatur
  • 300 g strösocker (3 1/2 dl)
  • 1 dl vatten
  • 4 st äggvitor  
  • 2 burkar kondenserad mjölk

 

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 2 runda bakformar 15 cm i diameter.

2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Vispa smör och socker ljust och krämigt i ca 2-3 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg

3. Sikta ner mjölblandningen och rör tills det blir en smet. Tillsätt gräddfilen. Skala och mosa bananerna (gärna så mogna som möjligt, ger mer smak) och tillsätt dem.

4. Blanda i chokladen och rör till en slät smet.

5. Fördela smeten i formarna.

6. Grädda mitt i ugnen i ca 55 min. Känn efter med en sticka om det är klart. Låt svalna!

  

Kolamarängsmörkräm:

1. Koka den kondenserade mjölken i burkarna i en kastrull i ca 2,5 timmar. Se till att det alltid är vatten över burkarna. Låt svalna.

2. Vispa smör vitt och fluffigt.

3. Koka strösocker och vatten i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en ren bunke.

3. När sockret nått sin temperatur häller du i det i marängen med en tunn stråle samtidigt som du vispar på max hastighet.

4.Vispa marängen på mellanhastighet tills den är kall. Blanda i vispat smör och karamelliserad, kondenserad mjölk.

Dela bottnarna så att det blir 4 delar.

Sätt ihop tårtan med lagom tjockt lager med smörkräm mellan varje botten. Täck tårtan med smörkräm och dekorera valfritt eller som Ewa, med en stjärntyll.

 




Banantårta (Foto & Styling: Ewa Björnsdotter)

Tårtfatet finns i två storlekar samt 6 färger. Dessutom har vi papperssugrör och liknande mjölkflaskor i webbutiken.

Banantårta (Foto & Styling: Ewa Björnsdotter)

Foto & Styling: Ewa Björnsdotter (Instagram: @frokenbjornsdotter)

  produkter på bilderna:
 Svart tårtfat i keramik
Svart tårtfat i keramik
255:-
 Mjölkflaska
Mjölkflaska
30:-
 Rosa papperssugrör - randigt
Rosa papperssugrör - randigt
45:-